Δωρεαν μεταφορικα για αγορες ανω των 39€

Skyros Jewellery

Είμαι ο Παντελής Μαντασάς, τεχνίτης σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων και κοσμημάτων παραγωγής και σας καλωσορίζω στο νέο μου ηλεκτρονικό κατάστημα Skyros Jewellery.

Πώς
ξεκίνησαν όλα

Η πρώτη μου επαφή με το κόσμημα ήταν ένα καλοκαίρι στο εργαστήριο του θείου μου, όταν εγώ ήμουν οκτώ χρονών. Όταν όλα φάνταζαν μαγικά στα παιδικά μου μάτια.

Το εργαστήρι του θείου μου απασχολούσε τότε σαράντα άτομα: τεχνίτες και βοηθητικό προσωπικό· όπως ακριβώς θα ήταν μια πολύβουη κυψέλη με τρομερή οργάνωση.

Μικρές ομάδες με πολύ εξειδικευμένες αρμοδιότητες· άλλοι σχεδίαζαν, άλλοι κατασκεύαζαν, άλλοι κάρφωναν πέτρες, άλλοι στίλβωναν και επιμετάλλωναν και η κάθε μία έβαζε το λιθαράκι της ώστε να πάρει ένα κόσμημα την τελική του μορφή.

Τότε, όλα αυτά μου φαίνονταν βουνό· ένα βουνό που ήθελα να κατακτήσω. Έτσι, δεν υπήρξε ούτε ένα Σάββατο ή σχολική αργία χωρίς να πάω στο εργαστήρι μιας και ο στόχος είχε ήδη σχηματιστεί στο μυαλό μου.

Κάτι παραπάνω από είκοσι χρόνια μετά που δραστηριοποιούμαι στο χώρο του κοσμήματος, όλα αυτά φαίνονται τόσο μακρινά. Όμως, ο ζήλος, η αγάπη και η αφοσίωσή μου στην εκλεπτυσμένη αυτή τέχνη είναι πάντα εκεί. Στην τέχνη του σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων που όποιος την κατέχει έχει το χάρισμα να μετουσιώνει τις σκέψεις, τη φαντασία του, την ίδια του την ψυχή σε ένα μοναδικό τεχνούργημα, δίνοντάς του υπόσταση, δίνοντάς του ζωή.

Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση που πήρα, μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε μικρά εργαστήρια, αλλά και σε επώνυμους οίκους κατασκευής κοσμημάτων, ενώ η πλούσια εργασιακή εμπειρία που συνέλεξα μου έδωσε την ευκαιρία να διατελέσω εξεταστής του υπουργείου παιδείας στον οργανισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

Ας μοιραστούμε όλα αυτά που μας κάνουν να αγαπάμε το χειροποίητο κόσμημα.